Bewoners keren terug naar hun kamers, nu voer voor experten

In het WZC Ter Stelten mochten de meeste bewoners, die preventief waren geëvacueerd tijdens de nachtelijke afbraakwerken van het onderuit gezakte terras, weer naar hun kamers terugkeren. Enkel de aangrenzende bewonersruimte blijft voorlopig afgesloten. Vrijdagmiddag werd het gemeentelijk rampenplan dan ook opgeheven.

Het is nu aan experts om uit te maken wat de oorzaak van de verzakking is geweest. En dat belooft een moeilijk onderzoek te worden dat waarschijnlijk aanleiding zal zijn tot een aanslepende discussie. Een omstaander met kennis van zaken wees er ons alvast op dat een metalen steun van het terras een absoluut onvoldoende groot grondvlak had. Of de experten ook tot deze conclusie zullen komen, is natuurlijk nog maar de vraag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be