Daan gaat voor wereldrecord frietjes bakken (+ foto's)

De Nieuwbaan in Sint-Katherina-Lombeek is nog het hele weekend deels onderbroken voor de wereldrecordpoging frietjes bakken door Daan Vernaillen (29), uitbater van frituur Den Bos.

Hij wil minstens tot maandagmiddag continu frieten blijven bakken, om zo het bestaande record – 83 uur, in 2010 gevestigd door een Antwerpenaar – naar Ternat te halen.

De recordpoging ging donderdagavond van start. Daan en zijn vrouw Tessa hebben er net twee weken vakantie opzitten en zouden dus voldoende uitgerust moeten zijn om de recordpoging tot een goed einde te brengen.

‘Het was tegelijk een prima idee om de tiende verjaardag van onze frituur te vieren’, zegt Daan. ‘Per pakje friet schenken we ook één euro aan de vzw Novares, die een project steunt om een school voor autistische kinderen op te richten.’

Een gerechtsdeurwaarder bewaakt de recordpoging. Daan mag elk uur vijf minuten rust opsparen, zodat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag toch al een slaapje van een kleine twee uur kan inlassen.

Frituur Den Bos bouwde rond haar wereldrecordpoging ook een heel animatieprogramma, met onder meer een wedstrijd frikandel eten, een levend kickertornooi en heel wat optredens.

Daan mag ook op de steun van heel wat andere lokale ondernemers rekenen. Het hele animatieprogramma voor het weekend vind je hier.