Met de fiets van Acce naar MepcTem via MoЛЛem

Hoor je het nu in Keulen donderen, beste bezoeker van deze website? Neen, het dondert nog een beetje verder: in Moskou. De kaart die je onder deze tekst vindt, is een Russische kaart van onze regio. Niet meteen door de KGB (of zijn opvolger FSB) in het grootste geheim ontworpen door superspionnen maar gewoon een landkaart waar je alle namen van dorpen, dorpjes en gehuchten in het Russisch vindt.

Zoek je even mee? Op de kaart vind je bovenaan AHTBEPПEH (Antwerpen) en onderaan ѢPIOCCEЛb (Brussel). Misschien kan je wel een fietstochtje maken van HИHOBE (Ninove) naar AЛCT (Aalst) of van BИЛBOPДE (Vilvoorde) via MEИCE                 (Meise) naar BOЛPEPTEM (Wolvertem). Of een pintje gaan drinken in MA3EH3EЛE (Mazenzele), XEKEЛГEM (Hekelgem) of SИHT-KATAPИHA ЛOMBEK (Sint-Katharina Lombeek).

En nu jij alleen. Weet je ook de Vlaamse naam van TEPAЛФEHE, ЛИДEKEPKE of ИДДEPГEM?

Eén ding moeten wij nog zeggen: ofwel hebben de Russen hun eigen namen voor onze autosnelwegen ofwel rijden zij bij een mogelijke invasie de verkeerde kant uit want wat wij de E10 noemen is op de kaart de E5 en de A12  is de E10.

Download hier de Russische kaart in PDF-formaat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be