Merchtems OCMW schakelt diabetes educator in

Goed nieuws voor Merchtemnaren die aan diabetes lijden: het OCMW schakelt een educator en een diëtiste in om diabetici te begeleiden.

Bij een diabetes educator kan je leren hoe je met een glucometer om moet gaan, hoe je een glycemie-dagcurve kan opstellen, enz.  Verder geeft een diabetes educator je ook info over wanneer je insuline moet spuiten, wat je moet doen als je op reis gaat, informatie rond het rijbewijs en verzekeringen en nog zo veel andere zaken.

Een diëtiste zal je leren hoe je een keuze moet maken in light producten of andere gezonde producten waarmee je lekkere gerechten kan klaarmaken. Ze maakt samen met jou een individueel begeleidingsplan op om je te helpen je voeding samen met je diabetes, overgewicht of andere gezondheidsproblemen aan te pakken

De individuele sessies gaan door in het OCMW Merchtem, Gasthuisstraat 17, 1785 Merchtem. U dient vooraf wel een telefonische afspraak te maken op het nr. 02/308 02 09.