Glasbollen gaan ondergronds in strijd tegen sluikstorters

De glasbollen in Oppem aan ’t Eiland zijn vervangen door ondergrondse glasbollen. Daarmee wil men het veelvuldige sluikstorten op die plek aanpakken. “Ondergrondse glasbollen trekken veel minder sluikstort aan. Overtreders kunnen er zich niet verstoppen tijdens het sluikstorten”, aldus schepen Jonathan De Valck (N-VA).

De glasbollen aan ’t Eiland in Oppem was Ă©Ă©n van die plekken waar veelvuldig werd gesluikstort. Ze stonden jaar na jaar in de top drie waar het vaakst werd gesluikstort. Er werd geregeld gecontroleerd met een camera en daarmee zijn ook veel sluikstorters beboet. Om het probleem nu structureel aan te pakken heeft intercommunale Incovo gezorgd voor ondergrondse glasbollen. Daarmee verminder je het sluikstorten, want overtreders kunnen er zich moeilijker verstoppen.

“Het doel is om op termijn meerdere, zo niet alle glasbollen ondergronds te brengen waar mogelijk. De klemtoon ligt in de eerste plaats op die glasbollen waar het vaakst wordt gesluikstort”, aldus schepen Jonathan De Valck.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise