Slapende bewoner (47) kan net op tijd aan zware woningbrand ontkomen: “Blaffende hond heeft zijn leven gered”

Op de Brusselsesteenweg in Grimbergen is woensdagochtend een zware brand uitgebroken in een woning. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen maar het pand is onbewoonbaar. Eén brandweerman raakte lichtgewond.

Het vuur ontstond rond 11 uur. De brandweer kwam meteen massaal ter plaats. “Het gaat om twee kleine woningen en een schuur. Eén woning is volledig uitgebrand en de andere is waarschijnlijk structureel instabiel geworden”, aldus burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) die ter plaatse kwam. “Het schuurtje rechts hebben ze grotendeels kunnen redden.”

In de woning woonden een moeder en haar 47-jarige zoon. “De hond heeft het leven van de zoon gered. Hij heeft geblaft, waardoor de zoon die boven lag te slapen, wakker is geworden en zich uit de voeten kon maken. Hij kreeg wat zuurstof toegediend omdat hij rook had ingeademd maar moest niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. De moeder, die ongeveer 80 jaar is, was niet thuis op het ogenblik van de brand. Haar eigen moeder woont ook nog in het rusthuis. We gaan straks bij de directie vragen of zij daar ook minstens een tijd kan verblijven. De woning is helemaal uitgebrand en valt niet meer te renoveren. Voor de zoon gaan we zien of hij bij familie terecht kan. We zullen ook bekijken of er een gemeentelijke doorgangswoning beschikbaar is.”

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. “Het is mogelijk dat iets op het vuur is blijven staan, of dat er een kortsluiting was.” Bij de bluswerken raakte ook een brandweerman lichtgewond, zo laat Wouter Jeanfils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West weten. Hij moest in het ziekenhuis verzorgd worden in het aangezicht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise