Politie vat twee verdachten van winkelinbraak bij de lurven

De interventieploegen van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) hebben met bijstand van politie Grimbergen in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juli twee mannen opgepakt die verdacht worden van een inbraak in Wolvertem.

Beide mannen worden verdacht van het plegen van een diefstal met braak op een winkel, waar vroeger een dagbladhandel was gevestigd, in de Stationsstraat in Wolvertem. “Het was een alerte buurtbewoner die getuige was van verdachte handelingen”, zegt commissaris Frank Maes. “De getuige kon vaststellen dat de glazen toegangsdeur van de winkel werd ingeslagen en dat drie onbekende mannen in en uit de winkel liepen. Hierop verwittigde de getuige de politiediensten.”

“Eén van beide verdachten kon onmiddellijk geïntercepteerd worden door een ploeg van de politiezone Grimbergen, die in bijstand was gekomen. Een tweede verdachte werd even later van zijn vrijheid beroofd door een van de interventieploegen van de zone KLM. De derde verdachte was niet meer te bespeuren en wordt actief opgespoord.”

De mannen werden gefouilleerd en hun voertuig werd doorzocht. Beide verdachten zijn meerderjarig en werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. De onderzoeksrechter in Brussel besloot hen aan te houden. “Uit verder onderzoek zal moeten blijken of de verdachten in aanmerking komen voor andere feiten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise