Zonder rijbewijs, gedrogeerde én dronken: bestuurder kruipt bij controle op achterbank

De aandacht van een motard van de politiezone KLM werd onlangs op de Vilvoordsesteenweg in Meise getrokken door een voertuig dat zeer hard versnelde waarbij de uitlaat bovendien veel lawaai maakte. De agent haalde het voertuig in en gaf de bestuurder een teken om te volgen. Die dacht er echter anders over en sloeg plots linksaf op de Ossegemstraat.

De motorrijder was echter bij de pinken, volgde het voertuig en zette deze even later opzij teneinde een controle te kunnen uitvoeren. De bestuurder stopte en kroop onmiddellijk naar de achterbank in een poging niet als bestuurder te worden aanzien.

Bij de daaropvolgende controle bleek de bestuurder te rijden tijdens een rijverbod terwijl hij ook nog medische en psychologische testen moest afleggen. Bij het afleggen van de ademtest bleek bovendien dat hij zich in staat van dronkenschap bevond. Hij blies 0.68 mg/UAL (genoeg voor een intrekking rijbewijs, moest hij nog een rijbewijs hebben, red.) én testte daarbovenop nog eens positief op cannabis. De eigenares van het voertuig (dewelke naast bestuurder zat) kreeg ook een proces-verbaal voor het toevertrouwen van een voertuig aan iemand met een rijverbod.

Het voertuig werd op bevel van het parket getakeld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise