Infomarkt over fietssnelweg F27 en Foksveldtunnel

lnfrabel, Provincie Vlaams-Brabant en Gemeente Opwijk nodigen iedereen uit op woensdag 21 juni 2023 tussen 17 en 21 uur in GC Hof ten Hemelrijk (zaal De Schuur), Kloosterstraat 7 te Opwijk uit voor een infomarkt in verband met de plannen van de fietssnelweg F27 (Leirekensroute) tussen Aalst en Londerzeel op grondgebied Opwijk. Geïnteresseerden zijn doorlopend welkom.

Ook de nieuwe bijhorende fietstunnel ter hoogte van Foksveld zal worden voorgesteld, samen met de aanpak van de overweg aan de Bolstraat. De fietssnelweg F27 biedt een veilige verbinding tussen Aalst en Londerzeel.

“We informeren de bewoners graag over het ontwerp van het deeltraject op grondgebied Opwijk. Een klein stuk van de F27 maakt ook deel uit van de F221 richting Merchtem en Asse. Overwegen vormen zwarte punten op het Belgische spoornet omdat ze zowel een impact hebben op de verkeerveiligheid van alle weggebruikers als op de stiptheid, capaciteit en veiligheid van het spoorverkeer, “ aldus William Engels, schepen van Openbare Werken.

“Het doel van een alternatief voor de overwegen is immers om de veiligheid voor het trein- en wegverkeer verder te verhogen. Samen met de gemeente Opwijk werkt Infrabel aan een volwaardig mobiliteitsalternatief voor het geheel van kruising en langs dit traject van de fietssnelweg, die door de provincie Vlaams-Brabant zal worden aangelegd.”

Tijdens de infomarkt zal Infrabel – samen met de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Opwijk – geïnteresseerden te woord staan en kan men alle vragen stellen.

Meer informatie over de fietssnelweg: https://fietssnelwegen.be/fietssnelwegen/F27 (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk