Inwoners krijgen gratis advies in Mobiel Energiehuis

Inwoners van Meise kunnen dit jaar opnieuw een bezoek brengen aan het Mobiel Energiehuis voor gratis advies over onder meer duurzaam wonen, isoleren, premies, bouwen en verbouwen, hernieuwbare energie en je energiecontract.

Het Mobiel Energiehuis staat van 22 tot 27 mei in het centrum van Wolvertem en van 29 mei tot 3 juni op de markt van Meise. Het mobiel loket is geopend op dinsdagavond van 15 tot 18 uur, op woensdagnamiddag van 13 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 13 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

In het Mobiel Energiehuis is het niet alleen mogelijk om gratis advies te bekomen. Bezoekers kunnen er ook de thermografische luchtfoto van hun woning bekijken. Verder is het mogelijk om voor 50 euro een energieaudit van de woning aan te vragen en een BENOvatietraject op te starten. Daarbij wordt de woning grondig gescreend, gevolgd door een overzichtelijk rapport met een stappenplan en begeleiding bij een eventuele renovatie.

“Het is belangrijk dat onze inwoners correct advies krijgen rond wonen en renoveren in Meise”, zegt schepen Ruben Algaba (LB+). “Bij het Mobiel Energiehuis kunnen ze gratis langsgaan met al hun vragen, zowel in Wolvertem als in Meise, om het zo toegankelijk mogelijk te maken. Doorheen het jaar kunnen inwoners natuurlijk ook steeds terecht bij het woonloket van Meise voor meer informatie en advies.”

Je kan de energiedeskundige van het Mobiel Energiehuis het hele jaar door bereiken via benoveren@3wplus.be. Meer info: energiehuis.3wplus.be/mobiel-energiehuis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise