M.E.G.A.-project helpt leerlingen bewust beslissingen te nemen in risicosituaties

De Grimbergse politie heeft opnieuw het ‘M.E.G.A.’-project georganiseerd. Dat staat voor ‘Mijn Eigen Goed Antwoord’ en helpt leerlingen van het zesde leerjaar bij het maken van positieve en gezonde (levens)keuzes.

Concreet geven enkele M.E.G.A.-inspecteurs van het politiekorps doorheen het schooljaar verschillende lessen aan 12-jarigen. De tieners krijgen van de inspecteurs handvaten om bewust beslissingen te nemen in specifieke situaties, denk bijvoorbeeld aan het omgaan met risicogedrag, informatie op het internet, genotsmiddelen en sociale druk. Elke leerling ontvangt nadien een M.E.G.A.-diploma.

Burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing): “Op de drempel van het middelbaar is het belangrijk om tieners een gids mee te geven. Via onze inspecteurs krijgen ze waardevolle adviezen over hoe ze met gevoelige situaties kunnen omgaan. Op die manier hopen we onze jeugd te ondersteunen bij het maken van hun keuzes.”

Traditiegetrouw wordt het M.E.G.A.-project afgesloten met een ‘fruit-en-friet’-fuif. Dit jaar stond de grote dag gepland op vrijdag 12 mei in feestzaal Den Douwe. “De leerlingen konden zich samen met de M.E.G.A.-inspecteurs uitleven op zelfgekozen muziek”, zegt schepen van Jeugd Jelle De Wilde (CD&V). “Twee kramen zorgden voor lekkere frietjes en alle kinderen kregen een appel van Den Diepen Boomgaard.”

Schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing) vult aan: “Net als de voorbije jaren bereikten we vele leerlingen in de Grimbergse basisscholen. Dat kon natuurlijk alleen dankzij de bereidwillige M.E.G.A.-inspecteurs en een vlotte samenwerking tussen het Grimbergse gemeentebestuur, politie en basisscholen. We hopen dat de leerlingen de ontvangen informatie nog lang zullen onthouden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise