Heropening pastorietuin tijdens Erfgoeddag

Tijdens Erfgoeddag kan je op zondag 23 april tussen 13 en 17 uur terecht achter het oude gemeentehuis in Meise centrum voor de heropening van de vernieuwde vijver en tuin. Regionaal Landschap Brabantse Kouters zorgt voor een rondleiding en organiseert allerhande activiteiten voor kinderen. In de Stripbib wordt gefocust op dierenstrips.

Om 15 uur wordt het glas geheven op de heropening van het park, gerealiseerd door Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de gemeente Meise en de provincie Vlaams-Brabant. De internationaal gewaardeerde beiaardier Eddy Mariën luistert nadien de dag op met dierenmuziek op de beiaard van Meise.

Je ontdekt de geschiedenis van deze erfgoedsite en haar rol in de omgeving al wandelend rond de vijver. Waarom had Mijnheer Pastoor een vijver en een moestuin nodig?

Voor kinderen zijn er onderweg leuke workshops en in de pastorie kan je een tentoonstelling bezoeken over onderwijs in het verleden, georganiseerd door Erfgoed Berla.

Er is vrije doorlopende toegang en deelnemen is gratis. Er is een fietsenstalling aan de pastorietuin en de bibliotheek en je kan je auto parkeren kan op de carpoolparking (Nieuwelaan, Meise).

Foto: Theo De Vos

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise