OLV Ziekenhuis versoepelt mondmaskerverplichting

De directie van het OLV Ziekenhuis, met een campus in Asse, heeft beslist om de mondmaskerplicht te versoepelen. Patiënten met respiratoire klachten en medewerkers die hen behandelen, moeten wel nog een mondmasker blijven dragen.

Vorige week besliste de overheid dat mondmaskers niet langer verplicht werden in de zorg. De directie van het OLV Ziekenhuis, met campussen in Aalst, Asse en Ninove, kwam hierop samen om een eigen mondmaskerbeleid uit te werken. Zo is het voor patienten en bezoekers van het ziekenhuis niet langer verplicht om een mondmasker te dragen, al zijn er wel enkele uitzonderingen.

Zo moeten patiënten met respiratoire klachten wel nog een mondmasker dragen, net als hun verzorgers en bezoekers. Medewerkers en artsen moeten ook het mondmasker blijven dragen tijdens het zorgcontact, op minder dan een meter, met gehospitaliseerde en dagkliniek patiënten. Dat blijft ook de maatregel op de spoeddiensten. Aan patiënten, bezoekers en begeleiders met een verminderde afweer wordt wel aangeraden om een mondmasker te dragen. En wie een positieve covid-19-test aflegt, mag gedurende zeven dagen niet op bezoek komt. En uiteraard mag iedereen wie zich veiliger voelt met een mondmasker, er nog steeds een dragen. Al deze maatregelen gingen in vanaf donderdag 30 maart

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk