2.400 (geboorte)bomen geplant ter uitbreiding van Neromhof

Nadat het lokaal bestuur Meise een aantal percelen kocht om het Neromhof uit te breiden, werd voor de aanplanting een geboorteboomplantdag voor ouders georganiseerd. Met behulp van De Bosgroep en Bûûmplanters kregen in totaal 2.400 bomen een plaatsje.

Voor de uitbreiding van het Neromhof langs de Neromstraat werd een inrichtingsplan opgemaakt. Er komt een groot stuk bos bij, de hondenloopzone krijgt een uitbreiding en er wordt een dierenbegraafplaats ingericht. Dit alles met genoeg ruimte voor groen natuurlijk. “Dit is de eerste stap van de uitbreiding van het Neromhof met meer groene ruimte in Meise”, zegt schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

Voor de aanplant werd op zaterdag 10 december een geboorteboomplantdag georganiseerd. Ouders van kinderen geboren tussen 2017 en 2022 kregen hun eigen boom. Een dergelijke geboorteboomplantdag werd in het verleden ook al georganiseerd, maar vindt niet ieder jaar plaats aangezien er steeds een geschikt moment en terrein moet gevonden worden.

Het project werd voorbereid door De Bosgroep als externe partner en begeleid door Bûûmplanters. Die laatste stond ook in voor de voorbereiding van de grond, zoals het aanmaken van plantputten. In totaal zijn er zo’n 2.400 bomen geplant.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise