Grootscheepse rioleringswerken in centrum gaan van start

In het centrum van Grimbergen gaat op 9 januari fase twee in van de grootscheepse wegenis- en rioleringswerken. Die zullen vermoedelijk duren tot het najaar.

Eerst worden voorbereidende werken uitgevoerd zoals de opbraak van de wegenis en vanaf 16 januari gaat de eigenlijke aanleg van de riolering van de riolering van start. Hierdoor zal er maar een beperkte doorgang zijn in de Lagesteenweg en de Beiaardlaan, en dit enkel voor en na de werkuren (6.30 tot 16.30 uur).

Tijdens de werkzaamheden zal de Lagesteenweg (zone tussen Brusselsesteenweg en Albrecht Rodenbachlaan) en de Beiaardlaan niet toegankelijk zijn. Hierdoor vervallen ook alle parkeermogelijkheden gedurende de gehele periode.

De werkput is gelegen in het voet- en fietspad en in de rijbaan. Voor de fietsers wordt er een omleiding voorzien doorheen het centrum.

Een parkeerverbod wordt ingesteld op de verbindingsweg over de parking aan het Fenikshof en in de Abdijstraat tussen de lokalen van de scouts en de werf ter hoogte van de N211. Een snelheidsbeperking van 30 km/u wordt ingesteld op de parking Fenikshof.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise