Traditionele Sint-Elooiviering blijft overeind

In Meise werd op zondag 4 december traditioneel opnieuw Sint-Elooi gevierd. Dat gebeurde in en rond de Sint-Elooikapel langs de Nieuwelaan, die al dateert van 1652.

Sint-Elooi is de beschermer tegen de pest en allerlei ziekten van mens en dier. Elk jaar vindt er rond de kapel dan ook een bedevaartsstoet uit bestaande gegaan door landbouwers en paardenliefhebbers uit de omstreken. Ook deze keer lokte de viering heel wat volk. Sint-Elooi heeft zowat dezelfde klederdracht als Sinterklaas. Die wordt uiteraard gevierd op 6 december, maar de naamdag van Sint-Elooi is 1 december. In Meise viert de Broederschap Sint Elooi de patroonheilige al vele jaren onder leiding Frans Heyvaert op de eerste zondag van december.

Foto: archief

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise