Strooiplan bij winterweer actief: “Alle straten komen aan de beurt”

Lokaal bestuur Meise heeft een strooiplan uitgewerkt, waarin alle straten zijn opgenomen. “We houden de weersvoorspellingen in de gaten en houden rekening met de meldingen van bijvoorbeeld politiediensten”, klinkt het.

Het bestuur benadrukt dat het voor de gemeentelijke diensten niet mogelijk is om overal in de gemeente de straten tegelijkertijd sneeuw-/ijsvrij te krijgen. “Alle straten werden opgenomen in een strooiplan, dat je op de gemeentelijke website terugvindt. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de hoofdwegen, de hoofdwegen waar het openbaar vervoer gebruik van maakt, hellingen en schoolomgevingen.”

Het is mogelijk dat je in jouw buurt al een strooiwagen ziet passeren maar dat deze niet in jouw straat is langsgekomen. In functie van de categorie en berijdbaarheid van wegen wordt immers een bepaald voertuig ingezet. Elke straat komt echter zeker aan de beurt, zo belooft het bestuur.

Weet ook dat strooizout pas optimaal werkt wanneer de wegen bereden worden. Het kan zijn dus zijn dat het strooien nog niet meteen een zichtbaar resultaat geeft. Je kan de strooidiensten ook helpen door wagens niet op de straat te parkeren en hen een vrije doorgang te verzekeren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise