Kerkhofmuur ingestort na ongeval; ook acht graven beschadigd

De muur van het kerkhof van Wolvertem is langs de Oppemstraat over een lengte van tien meter ingestort na een auto-ongeval. De brokstukken van de muur kwamen terecht op acht graven.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag. De politie maakte proces-verbaal op, de identiteit van de bestuurder is intussen bekend. De gemeente zette nadarhekken om de straatzijde te beveiligen in afwachting dat de schade werd vastgesteld door de verzekering.

Er is ook schade op de begraafplaats zelf. Acht graven liepen ernstige schade op door de brokstukken. Zij worden verwittigd door de Dienst Bevolking en zullen mee opgenomen worden als benadeelde partij in het proces-verbaal.

De kerkhofmuur en de begraafplaats zelf zijn sinds 2021 opgenomen in de lijst van onroerend erfgoed. Ze zijn echter niet beschermd als monument.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise