Ann Christy heeft nu ook officieel eigen plein

In Meise is het plein voor het Verloren Uurke en GC De Muze officieel omgedoopt tot het Ann Christy-plein. De populaire Vlaamse zangeres, bekend van nummer zoals Gelukkig zijn, De roos en Dag vreemde man, woonde een tijdlang in Meise. Ze overleed in 1984 op 38-jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker.

Op 22 februari 2020 werd Ann Christy postuum gehuldigd als ereburger van Meise. Om dit ereburgerschap nog meer in de kijker te zetten, werd er door de gemeente beslist om het plein naar haar te noemen.

Ann Christy, geboren als Christiane Leenaerts, woonde enkele jaren in Meise. “Ook wij zijn haar dankbaar voor haar adembenemende stem en haar mooie muziek die ze in de jaren heeft gebracht met prachtige teksten. Als burgemeester en schepen van cultuur maar ook als grote fan, ben ik dan ook fier om dit Ann Christyplein officieel in te huldigen”, aldus burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise