Gemeente koopt gronden met oog op centralisering GBS ‘t Mierken

Het gemeentebestuur heeft twee stukken grond aangekocht om gemeentelijke basisschool ‘t Mierken in Beigem op termijn in de Gemeentehuisstraat te centraliseren.

De 350 leerlingen van de gemeentelijke basisschool ‘t Mierken in deelgemeente Beigem volgen momenteel verspreid les over drie verschillende locaties: de Molenstraat (tweede, derde en vierde leerjaar), de Parklaan (vijfde en zesde leerjaar) en de Gemeentehuisstraat (kleuters en eerste leerjaar).

Het gemeentebestuur wenst de lokalen van de school te centraliseren in de Gemeentehuisstraat en kocht daartoe twee stukken grond aan. “De afgelopen jaren werd er intensief ingezet op de aankoop van de aanpalende gronden bij verschillende eigenaars”, steekt schepen van onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing) van wal. “Zo gaf de gemeenteraad in oktober 2020 groen licht voor de aankoop van een stuk grond (24 are) dat rechts langs de school ligt.”

In de gemeenteraad van juni 2022 werd de aankoop van een lap grond (19 are) gelegen achter de school goedgekeurd. “Dit perceel is verbonden met de Gemeentehuisstraat via een losweg die langs het huidige schoolgebouw loopt. De aankoop van deze grond was dus noodzakelijk om tot een aaneengesloten site te komen”, aldus burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing).

Beide grondverwervingen van in totaal meer dan 43 are maken het mogelijk om in de toekomst een uitbreiding van GBS ’t Mierken te realiseren.

In dit verband diende het gemeentebestuur al op 1 september 2020 een subsidiedossier in bij de Vlaamse overheid. Na goedkeuring van de subsidies zou met een effectief nieuwbouwplan gestart kunnen worden, weliswaar rekening houdend met de bestaande wachtlijst.

“Door op termijn alle klassen van ’t Mierken samen te brengen, zal de school veel efficiënter kunnen werken. De aankoop van beide gronden biedt alvast een duidelijk toekomstperspectief voor de school”, besluit schepen Van Bree.

Foto: Google Streetview

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise