Gemeentebestuur schakelt over naar traiteur voor maaltijden aan huis

Lokaal dienstencentrum De Spil werkt sinds de zomer samen met Traiteur Claessens André voor de maaltijden aan huis. Voordien werden de maaltijden door de eigen medewerkers afgehaald bij het UZ Brussel en aan huis geleverd. Dankzij deze formule kunnen inwoners zo lang mogelijk in hun thuismilieu verblijven. De overstap naar een traiteur zorgt voor meer variatie en gezondere maaltijden voor de gebruikers.

Uit onderzoek van voedingsdeskundigen en advies vanuit de overheid blijkt dat een warme levering van maaltijden niet langer aan te raden is. Lokaal dienstencentrum De Spil maakt daarom ook de overstap naar de koude lijn. Door bedeling van koude maaltijden die inwoners zelf moet opwarmen, is er meer variatie mogelijk in de menu’s. Ook de smaak, textuur, kleur en vitamines van het eten blijft zo beter behouden.

De gebruikers kunnen nu kiezen voor een maaltijd uit het basismenu voor 10 euro per maaltijd of zichzelf trakteren op maaltijden van het culinair menu voor 15 euro per maaltijd. Voor personen die recht hebben op het sociaal tarief komt het lokaal bestuur Meise voor 2 euro per maaltijd tussen.

Ook de extra kost van 1 euro voor een dieetmaaltijd neemt het bestuur op zich. Van maandag tot vrijdag biedt traiteur Claessens André ook snacks aan ter vervanging van de broodmaaltijd of als extraatje, bijvoorbeeld krabcocktail of eiersalade. Tweemaal per week kunnen gebruikers rekenen op Traiteur Claessens André voor levering van vers brood en beleg en elke donderdag kunnen zij voor 8 euro zorgen voor een gevulde fruitschaal.

De traiteur zorgt ook voor sociale controle. Wanneer iemand de deur niet opent, zullen zij verdere stappen ondernemen. Aangezien de traiteur ook maaltijden levert op zaterdag, wordt die sociale controle zelf uitgebreid tegenover vroeger enkel op de weekdagen. Op zon- en feestdagen brengt Traiteur Claessens André de maaltijd(en) de dag voordien. Lokaal dienstencentrum De Spil voorziet een telefonische permanentie van maandag tot en met zaterdag.

Schepen van Sociaal Beleid Ann Van den Broeck (N-VA). “De overstap naar een traiteur verliep vlot en het dienstencentrum ontving al verschillende positieve reacties van gebruikers. We zijn blij dat we onze inwoners nog steeds kwaliteitsvolle maaltijden kunnen aanbieden en dat deze extra dienstverlening het hen gemakkelijker maakt om langer thuis te blijven wonen.”

Het volledige reglement voor maaltijden aan huis vind je op www.meise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise