Politie waarschuwt nadat 32% te snel rijdt: “Ossegemstraat is geen autosnelweg”

Naar aanleiding van enkele verkeersongevallen op de Ossegemstraat in Meise, hield de verkeersdienst van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) op deze locatie recent enkele snelheidscontroles. De resultaten liegen er niet om…

Er werden 876 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Liefst 229 overtreders reden te snel. Dit komt overeen met een overtredingspercentage van 32%. Tijdens de verschillende acties reden drie voertuigen bovendien zodanig snel dat zij in aanmerking komen voor een intrekking van hun rijbewijs. Er werden snelheden geregistreerd van 121, 131 en zelfs 138 km/uur.

De politie benadrukt dat de Ossegemstraat geen autosnelweg is. De snelheid is er beperkt tot 70 km/uur. De rijbaan bestaat er uit één rijstrook in elke richting die enkel door een wegmarkering gescheiden zijn. Het gaat bovendien om een zachte berm waar bomen staan, er is geen afgescheiden fietspad en geen straatverlichting. “Aan dergelijke snelheden is de minste stuurfout of verkeerde inschatting noodlottig”, waarschuwt de politie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise