Scholen halen met actie voor Oekraïne liefst 20.373 euro op

De scholen van Meise (akademie, Sint-Maarten, Schooltje van Oppem, Fusieschool, Zonnebloem, Klimop, Leertuin en Sint-Brixius-Rode) hielden zopas het afsluitmoment voor hun actie voor Oekraïne.

Gedurende een aantal weken waren alle kinderen van Meise in beweging. Er werd gelopen, gezwommen, gefietst, gewandeld, gedanst,… en dit werd dan gesponsord. Ook werden er affiches gemaakt die je in heel Meise aan alle ramen kon zien hangen.

Al deze mooie initiatieven brachten een mooi bedrag van maar liefst 20.373 euro op. De opbrengst wordt verdeeld over Solidarimeise, Meise Schenkt en de scholen. Solidarimeise gaat deze zomer financiële steun bieden zodat de kinderen uit Oekraïne op kampjes kunnen. Meise Schenkt ondersteunt de vluchtelingen uit Oekraïne met broodnodig materiaal en betrekt ook de gulle schenkers bij het bepalen van de aankopen. In de scholen zelf wordt het geld gebruikt om schoolmateriaal aan te kopen voor de kinderen die hier momenteel zijn.

Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) glimde van trots. Er zijn momenteel 90 mensen uit Oekraïne in Meise, waarvan de helft kinderen zijn. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat het geld zeer goed besteed zal worden.” Alle directeurs willen iedereen nog eens bedanken voor de enorme inzet voor deze actie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise