Natuurwandelingen in Lintbos op ‘Dag van het Park’

Op de laatste zondag van mei organiseert de gemeente Grimbergen, in samenwerking met Natuurpunt Grimbergen, de ‘Dag van het Park’. Je kan vandaag, zondag 29 mei, op verkenning gaan door het Lintbos en deze waardevolle groene parel ontdekken via een gegidste natuurwandeling.

“Deze parel bestaat nu 21 jaar”, zegt milieuschepen Chantal Lauwers (Vernieuwing).” De eerste boomaanplant vond plaats op 18 maart 2001. Op drie jaar tijd werden toen 150.000 bomen en struiken geplant. De huidige vorm en structuur met weidse zichtassen en veel open ruimte maken van dit bos (70 ha) iets bijzonders. Om het mooie zicht op de basiliek van Grimbergen en het kerkje van Beigem te behouden, is er gekozen voor twee centrale zichtassen. Er is een geleidelijke overgang van bos naar landbouw met een brede bosrand. Het Lintbos is een rijk gemengd loofbos met zomer- en wintereik, beuk, hazelaar, rode kornoelje, haagbeuk, esdoorn, linde, zoete kers, zwarte els, Gelderse roos … Roofvogels zoals buizerd, sperwer, boom- en torenvalk, zelfs kiekendief komen hier hun voedsel zoeken. Ook een aantal reeën worden regelmatig gespot.”

Gidsen van Natuurpunt Grimbergen organiseren tijdens de Dag van het Park 3 geleide wandelingen. De eerste start om 14 u., nummer twee om 14.30 u. en de laatste om 15 u. Elke wandeling duurt anderhalf uur. Afspraakplaats: Diegemput, grote parking. Deelname is gratis. Na afloop van de wandeling wordt een gratis drankje aangeboden door het gemeentebestuur.

Foto: gemeente Grimbergen

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise