Langer thuis in eigen huis dankzij Ferm Thuiszorg

De dienst woningaanpassing van Ferm Thuiszorg stelde zich voor in de dagopvang van Meise. Ze brachten ook hun nieuwe hulpmiddelenkoffer voor personen met dementie mee. Hun missie? Dat iedereen langer comfortabel thuis kan blijven wonen.

Thuis kunnen blijven en niet moeten verhuizen naar een woonzorgcentrum: het is een wens die velen koesteren. “Maar als het moet, dan moet het”, klinkt het ook vaak. Toch kan je zelf heel wat doen om op een comfortabele manier in eigen huis te blijven. Je kan bijvoorbeeld jouw woning laten aanpassen. Die aanpassingen kunnen groot zijn (aanpassen van een badkamer bijvoorbeeld) maar evengoed klein (contrasterende wandbeugels plaatsen, een aangepaste telefoon aanschaffen, etc.).

De dienst Woningaanpassing beschikt over een hulpmiddelenkoffer voor personen met dementie waarmee ze nog gerichter en beter advies kunnen geven bij personen met dementie. Bij het woningadvies dat ze je geven op huisbezoek, kunnen ze nu dus ook kleinere aanpassingen opnemen. Al deze aanpassingen staan in het teken van een grotere zelfredzaamheid waardoor je langer in je eigen huis kan blijven.

In de dagopvang in Meise kunnen personen met een zorgnood ook terecht voor opvang op maat in een huiselijke omgeving. Woon je thuis, maar mis je sociaal contact? Of is langere tijd allen blijven niet haalbaar? Dan kan je voor een ganse dag of enkele uren terecht in de dagopvang voor een gezellige tijd, met een babbel, ontspanning en begeleiding. En de mantelzorger kan even op adem komen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise