Gemeente investeert opnieuw in studieplekken voor studenten

De blokperiode is weer in zicht en dat gaat gepaard met heel wat zuchtende studenten. Het is ook niet niks: urenlang achter je boeken zitten, in dezelfde omgeving, vaak bij meer dan gemiddelde temperaturen. Je zou voor minder zuchten. In Grimbergen worden de naarstige blokkers dan ook graag enkele studieplekken aangeboden.

“Als gemeente willen wij onze studenten graag extra ondersteunen”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Dat doen we door hen enkele studieplekken aan te bieden. Zo kan je vanaf maandag 23 mei terecht in het JOC (JH Rafiki) of in Sint-Alexius. Beide organisaties zetten hun deuren open voor blokkers die nood hebben aan een andere studeercontext.”

Concreet kan je in Grimbergen terecht bij JOC (JH Rafiki) met maximum 30 personen en dat elke dag tussen 8 en 22 uur. In Sint-Alexius kunnen maximaal 15 studenten blokken op weekdagen tussen 8 en 21 uur en in het weekend tussen 8 en 18 uur.

“Elke zondag om 9 uur starten de inschrijvingen voor de week erna”, vult Jeugdschepen Tom Gaudaen (Open VLD ) aan. “ Het is aangewezen snel te reageren, want het aantal plaatsen is beperkt.”

Inschrijven kan via de website van de Jeugdraad: https://jeugdraad1850.squarespace.com, hun Facebook- of Instagrampagina.

Beeld ter illustratie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise