Nieuwe elektrische straatstofzuigers in strijd tegen zwerfvuil

Binnenkort zie je ze ongetwijfeld in het straatbeeld: de twee nieuwe straatstofzuigers die het gemeentebestuur heeft aangeschaft. Daarmee zet de gemeente een nieuwe stap in de strijd tegen zwerfvuil. “Netheid is een prioriteit en daar zetten we graag de nodige middelen tegenover”, aldus schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

Geregeld klachten krijgt het gemeentebestuur klachten over het gebrek aan netheid, vooral in de dorpscentra. Het gaat dan om onder meer sigarettenpeuken, blikjes en flesjes die op straat rondslingeren. Eén van de maatregelen die al genomen werden om de netheid te bevorderen, was de aankoop van een nieuwe borstelveegmachine in 2021. De oude borstelveegmachine was om de haverklap kapot, waardoor noodzakelijke veegbeurten laattijdig of niet gebeurden en de netheid dus te wensen overliet.

Met de aankoop van twee elektrische straatstofzuigers wordt opnieuw een stap vooruit gezet. Het zijn de modernste toestellen die volledig uitgerust zijn, goed voor een investering van 45.776,8 euro (excl. BTW). Deze toestellen zuigen met gemak al het rondzwervende afval op.

“Het is de bedoeling dat de straatstofzuigers dagelijks worden ingezet”, zegt schepen De Valck. “Verschillende medewerkers kregen de opleiding om ermee te werken. De straatstofzuigers moeten het werk van de medewerkers vergemakkelijken en hen in staat stellen om zwerfvuil efficiënt, comfortabel en vlot op te ruimen. De netheid in Meise en Wolvertem gaat er ongetwijfeld door verbeteren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise