Renovatie home Jan Van Gysel zo goed als afgerond: studio aanvragen mogelijk

De renovatie van het Home Jan Van Gysel in de Krogstraat in Meise is bijna afgerond. De vijftien studio’s zijn bijna afgewerkt. De laatste schilderwerken zijn gepland en dan kunnen de bewoners in hun gloednieuwe studio trekken. Wie interesse heeft, kan zich vanaf nu inschrijven. Via het goedgekeurde toewijzingsreglement wordt bepaald wie voorrang heeft.

“De studio’s zijn bestemd voor personen die het financieel niet gemakkelijk hebben”, zegt schepen van Sociale Zaken Ann Van den Broeck (N-VA). “Belangrijk is wel dat je zelfstandig kan wonen. Via onze sociale dienst kunnen bewoners die nood hebben aan ondersteuning een beroep doen op thuiszorgdiensten van het OCMW of andere instanties.”

“Door middel van een puntenschaal geven we voorrang aan inwoners en mensen die een sterke binding hebben met onze gemeente. Hoe langer je in Meise woont, hoe meer punten je krijgt en hoe meer kans op een eventuele toewijzing”, vult schepen van Ruben Algaba (LB+) aan.

De studio’s zijn gelegen in een rustige en groene omgeving, nabij het centrum van Meise. Er zijn vijftien tudio’s, waarvan er zeven ongeveer 42m2 zijn en acht 32m2. De grotere studio’s bevinden zich op het gelijkvloers en hebben hun eigen ingang van buiten af. De kleinere studio’s zijn op de eerste verdieping te vinden en te bereiken via een trap langs de gemeenschappelijke hoofdingang. De studio’s bevatten een ingebouwde keuken, douche, toilet en lavabo en een berging. Ze zijn niet bemeubeld.

“We hebben er lang moeten op wachten, maar het resultaat mag er zijn”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Net als enkele vroegere bewoners ben ik aangenaam verrast over het resultaat. De studio’s zijn heel mooi geworden. Bij de verbouwing was er naast het esthetische ook veel aandacht voor het ecologische, zo zijn de flatjes bijvoorbeeld heel goed geïsoleerd. De studio’s op de gelijkvloerse verdieping zijn ook rolstoeltoegankelijk.”

Wie interesse heeft kan contact opnemen met de coördinator van het Home van Gysel op het nummer 02/892.21.95.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise