Fasewissel werken Brusselsesteenweg (N9) uitgesteld naar midden maart door verbeteringen aan ontwerp

De fasewissel voor de werken op de Brusselsesteenweg (N9) in Asse zal niet midden februari gebeuren, maar is uitgesteld naar midden maart. De belangrijkste reden voor het wijzigen van de planning is dat er enkele verbeteringen aan het ontwerp werden uitgetekend die de komende weken in uitvoering gaan. Zo zal Wegen en Verkeer de voorziene ventweg tussen Keesdal en Stevensveld veiliger maken door het aantal in- en uitritten op de steenweg te beperken. Er wordt ook een extra ventweg aangelegd voor de achterliggende rijwoningen ter hoogte van Bhen Auto. Als de werken vlot verlopen, kan midden maart de werfzone verschuiven naar de zuidkant van de steenweg. 

Minder verkeersconflicten door aanpassing aan ventwegen 

Het aantal in- en uitrijpunten aan de ventweg tussen Keesdal en Stevensveld wordt in de gewijzigde ontwerpplannen verminderd van drie naar een. De kans op ongevallen of conflicten tussen het doorgaande verkeer op de Brusselsesteenweg en het lokale verkeer dat van de handelszaken komt, wordt daardoor een stuk kleiner. Ook ter hoogte van de achterliggende rijwoningen aan Bhen Auto zijn de plannen in samenspraak met de gemeente Asse verbeterd. Over een afstand van zo’n 60m legt de aannemer een ventweg aan met één in- en één uitrijpunt om de omwonenden in de toekomst veiliger en vlotter van en naar de Brusselsesteenweg te laten rijden.  

Fasewissel midden februari niet langer haalbaar

Door de samenloop van minder beschikbare werknemers door coronabesmettingen, de heraanleg van een rioolleiding en de huidige winterperiode liepen de werken eerder al enkele weken vertraging op. Doordat de ontwerpplannen de voorbije weken aangepast werden en de werken aan beide ventwegen ook nog moeten gebeuren, is een fasewissel naar de andere kant van de rijweg nog niet voor midden februari. De aannemer gaat vanaf 7 februari aan de slag met het finale ontwerp en de aanleg van de ventwegen. Tot dan zal er tijdelijk minder activiteit op de werf zijn. 

Werken op weghelft richting Zellik/Brussel vanaf midden maart

Afgelopen zomer startte de aannemer met fase 3a van de werken op de Brusselsesteenweg tussen de Benedenstraat en Stevensveld. De afgelopen maanden werden de riolering, het wegdek en de fietspaden aangepakt op de weghelft richting Asse. Midden maart verschuiven de werken naar de weghelft waar het verkeer richting Zellik rijdt en start fase 3b. 

Beperkte wijzigingen voor autoverkeer bij fasewissel

De huidige verkeerssituaties blijven ook tijdens de nieuwe deelfase vanaf midden maart gelden. Het verkeer richting Zellik en Brussel kan blijven doorrijden op de Brusselsesteenweg, maar dan op de weghelft richting Asse. Het verkeer naar Asse volgt nog steeds een omleiding via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Daarnaast wordt ook de zuidelijke aantakking van Kruiskouter op de Brusselsesteenweg afgesloten voor verkeer. Voor fietsers verandert er niets: zij volgen dezelfde omleiding ten zuiden van de Brusselsesteenweg. 

Alle informatie over de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) vindt u op www.wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk