Politie wil via videobeelden overtreders vuurwerkverbod alsnog beboeten

Het is de politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) menens in hun aanpak van de vuurwerkproblematiek. De politiezone wil mensen die – ondanks het geldende verbod in de drie gemeenten – toch vuurwerk hebben afgestoken, alsnog opsporen én beboeten.

De politie doet daarom een oproep om eventueel opgenomen videobeelden alsnog over te maken. “Dat naar aanleiding van de verschillende meldingen op sociale media over het afsteken van ‘verboden’ vuurwerk op oudjaar én gezien het feit dat onze ploegen helaas niet overal tegelijk aanwezig konden zijn”, zegt korpschef Alain Meerts. “De beelden moeten uiteraard bruikbaar zijn maar het is effectief de bedoeling om mensen die het vuurwerkverbod aan hun laars hebben gelapt te identificeren en alsnog te beboeten. Dat kan bijvoorbeeld ook aan de hand van een nummerplaat van een voertuig zijn dat gefilmd is.”

Videobeelden mogen bezorgd worden via mail naar pz.klm@police.belgium.eu

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise