Meer verkeersveiligheid voor fietsers op belangrijk kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf vandaag werken uit op het kruispunt van de Vilvoordsesteenweg (N211) en de Ossegemstraat (N276). “De fietspaden en de fietsoversteekplaatsen op het kruispunt worden zodanig aangepast, dat de fietsers er beter zichtbaar zijn voor de automobilisten. Na de aanpassingen zal de verkeerssituatie dus in de eerste plaats veiliger zijn voor de fietsers”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

Wegen en Verkeer legt ook een afslagstrook aan voor het verkeer dat uit de Ossegemstraat komt en de Vilvoordesteenweg rechts wil indraaien om verderop de A12 te nemen.

Naast de verbeteringen voor de fietsers, zal ook de situatie voor de automobilisten verbeteren, meerbepaald voor de bestuurders die vanuit Sint-Brixius-Rode komen en de A12 willen nemen. Om die mensen te stimuleren om via de Ossegemstraat te rijden, zal er een nieuwe afslagstrook naar rechts aangelegd worden. In de huidige toestand moeten die bestuurders op de drukke momenten mee aanschuiven met de chauffeurs die uit de Ossegemstraat komen en naar links willen rijden, in de richting van Grimbergen / Vilvoorde. Nu ze hun “eigen” afslagstrook krijgen, zullen chauffeurs die uit Sint-Brixius-Rode en de omliggende gehuchten komen, vlotter via de Ossegemstraat – niet via het centrum van Wolvertem – naar de A12 kunnen rijden. De bedoeling van de werken is dus ook om het centrum van Wolvertem veiliger en aangenamer te maken.

Tijdens de werken zal de Ossegemstraat volledig afgesloten worden van de Vilvoordsesteenweg. Weggebruikers die vanuit Grimbergen / Vilvoorde komen en naar het centrum van Wolvertem willen rijden, zullen de Ossegemstraat niet rechts kunnen indraaien, maar zullen een omleiding moeten volgen via de Wilgenlaan, de Hoogstraat, de Driesstraat en de Verbindingsstraat. Dezelfde omleiding zal gelden voor het verkeer in de andere rijrichting.

De werken zullen drie à vier weken lang hinder veroorzaken in de omgeving van dit drukke kruispunt.

Foto: Google Street View

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise