MERE komt (nog) niet naar Opwijk

Het Russische warenhuis MERE zou normaal gezien deze maand een eerste filiaal hebben moeten openen in Opwijk. Momenteel ziet het er echter naar uit dat die opening voor onbepaalde tijd is uitgesteld. De Russische prijsbreker zou zijn intrek nemen in de voormalige Delhaize Red Market in Droeshout. Maar de laatste weken was er van voorbereidende werkzaamheden voor een opening weinig te bespeuren.

De gemeente Opwijk die het warenhuis een vergunning had gegeven had ook geen contact meer met de MERE groep. MERE biedt goedkope producten aan en heeft zo’n 2.500 filialen in het voormalige Oostblok. Maar om prijzen te kunnen garanderen die 20 tot 30% goedkoper zijn dan Aldi, Lidl en Colruyt moet de groep voldoende leveranciers vinden die tegen miniprijzen willen leveren. En daar zou het schoentje wringen.

De MERE primeur voor Opwijk komt er stellig dit jaar niet meer. Ook in andere landen (o.m. Duitsland en Frankrijk) loopt de opening van nieuwe winkels flink wat vertraging op.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk