Toegangsdeur Brazzaville alweer stukgeslagen: uitbaters houden het voor bekeken

Het is bijna niet te geloven maar opnieuw hebben vandalen de toegangsdeur van café Brazzaville op het Gemeenteplein stukgeslagen. Dat is al de vierde keer op goed een jaar tijd. Voor mede-uitbater Eddy Bastanie is de maat vol. Ondanks aangekondigde maatregelen door de burgemeester en politie is hij van plan te vertrekken. “Ik kan niet meer.”

Met de moed der wanhoop probeerden de uitbaters van Brazzaville, Eddy en zijn dochter Karen Bastanie opnieuw de draad op te pikken. Voor de derde keer in een jaar tijd werden op 21 mei namelijk de ruiten van het café stukgeslagen. Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) kondigde na afloop een burgemeestersverbod aan omdat de problemen rond het centrum van Wolvertem maar bleven aanslepen. Zo kwam er een samenscholingsverbod en een verbod op glazen flessen op de openbare weg.

Toch was het afgelopen weekend opnieuw van dat. In de nacht van zaterdag op zondag moest de glazen toegangsdeur, die nog maar net hersteld was, eraan geloven. Het incident gebeurde rond 23.30 uur, toen er niemand meer aanwezig was. Voor de uitbaters is de maat vol. “Voor ons ligt de beslissing nu echt wel gemaakt: wij zijn hier weg en dat na amper 3,5 jaar. Dit valt echt niet vol te houden. Ik vrees echt voor onze veiligheid. Ik heb alles geprobeerd. Maar zelfs de buurtbewoners hebben schrik gekregen om nog te praten met de politie uit vrees voor represailles.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise