Fietsbieb zwaait deuren open op 17 april

De ‘Fietsbieb’ opent op 17 april haar deuren in de voormalige rijkswachtkazerne in de Hoogstraat in Wolvertem. De naam zegt het zelf: het gaat om een ‘bibliotheek’ van kinderfietsen.

De Meisenaar neemt meer en meer de fiets. In een gezin met kinderen is fietsen evenwel een dure zaak. De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

De ‘Fietsbieb’, die wordt gerund door vrijwilligers, zal een halve dag per maand open zijn op een vast tijdstip. Het duurzaam project van OCMW Meise, Huis van het Kind en Beweging.net staat open voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar. Voor 20 euro fietsgeld per jaar en een waarborgsom van 20 euro per fiets, kan een kinderfiets gebruikt worden en kan deze gedurende het jaar ingewisseld worden voor een ander (groter) exemplaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise