14 coronaboetes uitgeschreven bij gerechtelijke acties met ANPR-camera’s

De politiezone KLM heeft de voorbije weken liefst 5.000 nummerplaten van voertuigen gescand met mobiele ANPR-camera’s. Dat gebeurde naar aanleiding van drie gerechtelijke acties waarvan de laatste afgelopen zaterdag plaatsvond.

De focus lag voornamelijk op het vaststellen van gerechtelijke inbreuken, er werd echter ook beboet op verkeersinbreuken. De actie leverde 23 boetes op voor onder meer het gebruik van de gsm achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel of parkeren op een plaats voor mensen met een beperking. Er waren ook twee ‘hits’ van bestuurders die geseind stonden. Voorts werden ook 14 coronaboetes uitgeschreven. Eén bestuurder was in het bezit van een verboden wapen en kreeg daarvoor een boete. Twee anderen waren ook in het bezit van drugs. Een automobilist reed rond zonder verzekering laat staan een rijbewijs.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise