Gemeente koopt splinternieuwe borstelveegmachine aan

De groendienst van Meise beschikt voortaan over een gloednieuwe borstelveegmachine. Die moet het oude toestel vervangen.

“Daarmee werken we verder aan een nettere gemeente”, legt schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA) uit. “De oude borstelveegmachine van de gemeente stond in het verleden al te vaak stil door defecten en onderhoud. Mede daardoor liepen de broodnodige veegbeurten om straten proper te vegen vertraging op, of gebeurden ze gewoon niet.”

Met de nieuwe borstelveegmachine moeten die problemen tot het verleden behoren. Voor de aankoop gebeurde er een grondige inspectie en demonstratie van verschillende modellen en er werd gekozen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. De aankoopprijs bedraagt 218.000 euro en bevat ook de opleiding, het onderhoudscontract en verschillende borstels.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise