Bewoners De Oase allemaal gevaccineerd

Op dinsdag 19 januari werden 76 bewoners van het woonzorgcentrum en het kortverblijf gevaccineerd tegen het covid 19 virus. Alle bewoners gingen akkoord met de vaccinatie. Ook 104 medewerkers kregen het vaccin toegediend. Bij hen is de vaccinatiegraad 91%. Er stelden zich geen problemen tijdens de vaccinatie en niemand vertoonde acute bijwerkingen direct na de plaatsing. Het vaccinatiemoment zal herhaald worden op dinsdag 9 februari voor de toediening van de tweede dosis.

De eer om als eerste gevaccineerd te worden viel te beurt aan Emiline Veireman. Emiline is 94 jaar en verblijft bijna drie jaar in het woonzorgcentrum. Zij was de enige bewoner op haar afdeling die tijdens de uitbraak van COVID-19 niet besmet geraakte.

Bang

“Het is een bange periode geweest. Je bent bang voor de gezondheid van je medebewoners, je familieleden en natuurlijk ook voor jezelf. Ik denk dat dit vaccin de enige weg terug is naar een normaal bestaan. En wat snakken wij daar allemaal naar! Ik ben alvast blij dat wij vandaag de eerste stappen kunnen zetten, een dag waar wij allen al lang naar uitgekeken hebben”, aldus Emiline.

De vaccinatie gebeurde hier door verpleegkundigen van de arbeidsgeneeskundige dienst en door één hoofdverpleegkundige. OP een half uur tijd waren de bewoners gevaccineerd en was het de beurt aan de medewerkers.

Ondertussen werd de vaccinatie in het WZC Heydeveld uitgesteld wegens de uitbraak van corona die al 9 slachtoffers eiste. Momenteel zijn 29 bewoners en personeelsleden besmet. Directeur Roel Robberechts verwacht dat de vaccinaties zullen plaatsvinden in de tweede of derde week van februari.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk