Burgemeester en schepenen roepen op: gebruik app Coronalert

De leden van het schepencollege roepen de Meisenaren op om de app Coronalert te gebruiken. De cijfers met coronabesmettingen in Meise zijn net als in heel België heel onrustwekkend. Op 19 oktober telde Meise 121 besmettingen op 14 dagen, dit zijn er 616 per 100.000 inwoners.

Daarom doen de leden van het schepencollege een oproep naar de Meisenaren om de app Coronalert te gebruiken. Zelf geven ze alvast het goede voorbeeld. Alle leden van het college van burgemeester en schepenen hebben de app Coronalert zelf gedownload op hun gsm en ze doen een warme oproep naar alle Meisenaren: “Gebruik net als wij de app Coronalert en help ons het coronavirus te verslaan. Met hoe meer we zijn die de app gebruiken, hoe beter hij zijn werk kan doen”, klinkt het.

De app Coronalert helpt om elkaar te beschermen en de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Coronalert maakt gebruik van technologie om de contactopsporing in België te versnellen. Als je de app gebruikt, kun je te weten komen of je een nauw contact had met een andere Coronalert-gebruiker die positief testte op het coronavirus, zonder dat je weet wie het is. Als je zelf positief zou testen, kan je onmiddellijk anoniem je nauwe contacten waarschuwen.

Coronalert wisselt anonieme codes uit tussen gsm’s via Bluetooth. Coronalert bevat nooit informatie over je identiteit, wie je hebt ontmoet of op welke locaties je bent geweest.

De app installeren op je gsm is heel eenvoudig: download de app via je gebruikelijke app store, installeer de app en geef toestemming om Bluetooth te gebruiken en check regelmatig je meldingen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise