Chaos op A12 door olielek vrachtwagen

Een hydraulisch lek aan een vrachtwagen heeft woensdag het verkeer helemaal in het honderd gestuurd op de A12 in Meise richting Antwerpen. Het wegdek was er spekglad over een afstand van enkele kilometers tot in Willebroek.

Ondertussen waren een andere vrachtwagen en een wagen aan het slippen gegaan op het wegdek. De camion kwam in schaar te staan. Iets voor 14 uur werd beslist om de A12 af te sluiten vanaf Meise. De brandweer kreeg bijstand van de Civiele Bescherming om de rijbaan, die ook beschadigd raakte, te reinigen.

Pas na 21 uur kon er eindelijk Ă©Ă©n rijstrook worden opengesteld aan verlaagde snelheid. De hulpdiensten waren nog een groot deel van de nacht in de weer om de overige rijstroken te reinigen met een speciaal product. De afhandeling zal nog duren tot donderdag na de ochtendspits.

Foto: Politiezone KLM

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise