Politie gaat strenger controleren in Zellik en Asse centrum via systematische identiteitscontroles

Om verschillende vormen van overlast in delen van het centrum van Zellik en Asse een halt toe te roepen, heeft burgemeester Koen Van Elsen een besluit uitgevaardigd dat de politie toelaat om systematische identiteitscontroles uit te voeren op publieke plaatsen.

Er komen de laatste weken meer en meer meldingen binnen van overlast in de omgeving van de Kloosterstraat en het Breughelpark in Zellik en aan het station en Waalborrepark in Asse. De bewoners in deze omgevingen maken zich zorgen over het toenemende vandalisme, opzettelijke beschadigingen, geluidshinder, openbare dronkenschap, sluikstorten en vechtpartijen. Er werd ook melding gemaakt van het gebruik en de verkoop van verdovende middelen. Om die overlast een halt toe te roepen, heeft burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) een burgemeestersbesluit uitgevaardigd waarbij de lokale politie AMOW de toestemming krijgt om voortaan systematische identiteitscontroles uit te voeren op bovenvermelde locaties, alsook in een straal van driehonderd meter hiervan. Het politiebesluit is meteen van kracht vanaf woensdag 16 september en loopt tot en met 31 december van dit jaar, al kan de termijn na evaluatie nog verlengd worden.

“We blijven ijveren voor de leefbaarheid in onze gemeente. De laatste maanden hebben we aanhoudend te maken met overlast op bepaalde plaatsen in onze gemeente te Asse en Zellik. Met deze maatregel geef ik de politie de mogelijkheid om ten allen tijde de identiteit op het openbaar domein te controleren. We willen uitgebreid zicht krijgen en in kaart brengen wie de overlast in onze gemeente veroorzaakt om dit probleem definitief aan te pakken’, verduidelijkt burgemeester Koen Van Elsen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk