Hoeveel warmte verliezen de daken in Grimbergen?

Fluvius nam onlangs een warmtefoto van de Grimbergse daken. Op de gemeentelijke website kan je ontdekken hoe jouw dak scoort. Grimbergen organiseert twee infoavonden op 20 en 27 oktober. Daar krijg je info over hoe je de warmtefoto correct kan interpreteren en hoe je het warmteverlies kan beperken.

“Fluvius vloog onlangs met een vliegtuigje met een thermografische camera over de Grimbergse daken om er een warmtefoto van te nemen. Dat gebeurde uiteraard niet zomaar. Op die manier kennen we de isolatiegraad van alle daken van Grimbergen”, vertelt schepen Bart Laeremans (Vernieuwing).

Het dak is dan ook verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte je dak verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is slecht voor het milieu.

Op de gemeentelijke website krijg je reeds een beeld van hoe jouw dak scoort: www.grimbergen.be > klimaatbeleid > klimaatkaart-warmtefoto daken. Maar om de juiste conclusies te trekken is een nauwkeurige interpretatie belangrijk. Dat is niet altijd evident. Donkerblauw kan wijzen op een goede isolatie of 
 op een onverwarmde ruimte onder het dak. Een rood oppervlak wijst dan weer niet per se op slechte isolatie.

Wil je graag meer informatie wil over hoe je de kaart correct kan interpreteren kan terecht op Ă©Ă©n van de informatieavonden. Die worden georganiseerd op dinsdag 20 oktober om 19.30 uur in de Hemmerechtszaal van het Cultuurcentrum Strombeek (Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen); en op dinsdag 27 oktober om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen)

Tijdens de infoavond geeft 3Wplus toelichting bij de warmtefoto. Na de toelichting kunnen de deelnemers zich verder informeren bij een aantal standen voor een persoonlijke interpretatie van de warmtefoto, over warmtescanners, het woonloket en het mobiel energiehuis.

Interesse? Schrijf je in via het e-loket op www.grimbergen.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise