Gemeentelijke basisscholen, CVO en Akademie ondergaan make-over

De gebouwen van de vier gemeentelijke basisscholen, de Akademie voor Muzische Kunsten en het CVO worden opgewaardeerd. De optimalisatie maakte deel uit van het meerjarenplan van het gemeentebestuur. De eerste werken zijn al uitgevoerd.

“De schoolgebouwen in onze gemeente zijn erg verouderd en we zijn dan ook zeer tevreden dat we hier verandering in kunnen brengen”, zegt schepen van Openbare Werken Roel Anciaux (Samen Anders. “Hiervoor zetten we een globaal bedrag van 800.000 euro opzij.”

Tijdens de coronacrisis werd in de scholen alvast alles aangepast om te voldoen aan de coronamaatregelen. Het invoeren van een sleutelplan, het installeren van extra nooddeuren en het voorzien van een nieuwe refter zijn voorbeelden van andere verbeteringen die al zijn aangebracht.

Op de planning staan nog een heleboel veranderingen. “Vooral de vernieuwing van de daken, de brandveiligheid nakijken en de speelplaatsen aanpassen wordt een grote opdracht”, zegt schepen van Onderwijs Erwin De Clerck (PRO). “Er wordt voor dit schoolproject niet enkel gekeken naar de gebouwen, maar ook de omgeving om zo de schoolbeleving optimaal te maken voor kind en ouder.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise