Gemeente wil meer inwoners op de fiets en investeert in fietsenstallingen

Meise investeert fors in verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker en plaatst nieuwe fietsenstallingen voor een bedrag van 53.030,33 euro.

“Wij willen met het gemeentebestuur meer inwoners op de fiets krijgen”, zegt schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “Dit is een eerste stap want wij hebben een grote inhaalbeweging te maken. Meise scoort namelijk onder het Vlaams gemiddelde wat het gebruik van de fiets betreft. Dat blijkt uit het fietsrapport van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.”

Nu het nieuwe schooljaar start, plaatst Meise vooral fietsstallingen in de buurt van scholen. “Onder meer op de parking van GC De Muze waar zich de school De Leertuin bevindt, aan de muziekacademie, aan het zwembad, aan het Willy Vandenberghecentrum en aan de school in Westrode wordt nieuwe fietsinfrastructuur voorzien.” In totaal is er plaats voor een 100-tal fietsen.

50% van de investering wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid in het kader van de ‘Veilige Schoolomgeving’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise