Rijschool Traffix op zoek naar rijlesgevers

De Vlaamse rijscholen zijn volop op zoek naar rijlesgevers. Fons Uyttenhove, directeur van Rijschool Traffix met 7 vestigingen verspreid over 3 provincies waaronder in Meise, bevestigt dat de nood hoog is.

Door expansie en de grote vraag naar rijbewijsopleidingen voor alle categorieĂ«n is Rijschool Traffix nog steeds op zoek naar extra collega’s die het team van 70 lesgevers komen versterken.

“Kandidaten die interesse hebben voor het beroep van rijlesgever dienen eerst een traject van opleiding, examinering en stage om rijlesgever te worden”, legt Uyttenhove uit. “Dit traject schrikt heel wat mensen af, nochtans is het een enorm dankbaar beroep. Want wat is zinvoller dan iemand iets nieuws bij te brengen en wegwijs te maken in het steeds drukker wordende verkeer? Je komt voortdurend in contact met nieuwe mensen van alle leeftijden en achtergronden en maakt van hen veilige en verantwoorde chauffeurs. Meebouwen aan de verkeersveiligheid van morgen het draagt bij tot een maatschappij met minder verkeersdoden en verkeersongevallen.

Iedereen die toch een carriĂšreswitch wil maken en de uitdaging wil aangaan, kan meer info vinden over het beroep op www.traffix.be/jobs of www.rijlesgever.be of tijdens de online infosessie zaterdag 27 juni om 10 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise