Eerste hondenlosloopweide officieel geopend

Om Werelddierendag te vieren, krijgen de honden en hun baasjes dit jaar in Meise wel een heel speciaal cadeau. Op zondag 6 oktober werd de eerste hondenlosloopweide in Meise officieel geopend.

Op de gloednieuwe hondenlosloopweide zullen honden vrij kunnen lopen, ravotten en kennis maken met andere honden. Uiteraard onder het waakzame oog van van hun baasje. De weide is gelegen aan de Neromstraat na huisnummer 10 en is volledig afgesloten.

“Honden zijn sociaal en spelen graag met andere honden. Een hond die vrij kan loslopen, vertoont ook minder onaangepast gedrag. De hondenlosloopweide is helemaal afgesloten, dus veilig voor de hond en voor andere wandelaars”, zegt burgemeester en schepen van dierenwelzijn Gerda Van den Brande.

Er gelden natuurlijk wel een aantal spelregels. Een hondenlosloopweide is geen hondentoilet. Hondenpoep moet onmiddellijk opgeruimd worden. Hiervoor voorzien we vuilbakjes. Baasjes moeten altijd toezicht houden en de honden moeten een halsband of harnas dragen, zodat hun baasjes hen altijd bij hen kunnen nemen. Deze spelregels zullen ook uithangen aan de hondenlosloopweide.

Gerda Van den Brande: “In de toekomst willen we graag nog hondenlosloopweides dichter bij de dorpscentra voorzien. Suggesties over locaties kan je doorgeven aan de dienst Leefmilieu via leefmilieu@meise.be of 02 892 20 60.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise