Sluikstorters dumpen slachtafval in gracht

In de gracht in de Kerkhofstraat in Meise hebben sluikstorters de voorbije dagen onder meer slachtafval en allerlei keukengerief gedropt. De plek is al jaren een hotspot voor sluikstorters.

Volgens zwerfvuilcoach Luc Larivière gaat het om vier verschillende sluikstorten op korte afstand. “Bij twee ervan kwamen de daders uit Brussel, want het afval stak in de witte afvalzakken van de hoofdstad”, klinkt het. “Bij het openen van de zakken trof ik onder meer slachtafval aan. In één van de zakken zat een nagenoeg volledig schaap. Enkele andere zakken staken dan weer vol met keukengerief zoals messen, vorken, borden en vervallen blikjes frisdrank.”

Wie het afval in de gracht dropte, is niet duidelijk. In de zakken trof de zwerfvuilcoach immers geen adresgegevens aan. Afvalintercommunale Incovo zal het sluikstort eerstdaags komen opruimen. “De plek is al jaren in trek bij sluikstorters”, aldus nog Luc Larivière. “Het voorbije jaar waren er wat minder problemen, maar de laatste tijd is het opnieuw vaak prijs.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise