Windmolens in Rossem nog niet voor morgen

 

De geruchten als zouden er in Rossem bij Wolvertem binnenkort één of meerdere windmolens de skyline domineren blijken niet te kloppen. Die zouden komen op de bedrijfssite Lathouwers, gekend om haar kweek en selectie van aardappelen en witloof, gelegen aan de Veilinglaan. “In het kader van hernieuwbare energie voor het bedrijf is één kleine windmolen naast bijvoorbeeld zonnepanelen een optie”, zegt Jan Lathouwers van het gelijknamige bedrijf. “Maar het is voorlopig niet meer dan dat. De mogelijkheid is enkel omwille van de transparantie opgenomen in een screening die we door de overheid hebben laten opmaken om de effecten van onze activiteiten te kunnen laten beoordelen. Van een vergunningsaanvraag is op dit moment geen sprake.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise