BREAKING : Nieuwe kans voor Goeiedag Radio?

De Raad van State vernietigde zopas het radiofrequentieplan van de Vlaamse regering. Dit radiofrequentieplan herschikte de uitzendrechten voor alle commerciële radiozenders. Di betekent niet meer of niet minder dan geen enkele van die zenders nog uitzendrechten heeft. Het betekent ook dat alle dossiers en aanvragen waarschijnlijk opnieuw zullen moeten ingediend worden.

Tegen het radiofrequentieplan van Minister Sven Gatz en zijn kabinet liepen niet minder dan 41 klachten bij de Raad van State waaronder ook die van Goeiedag Radio nadat het zijn frequenties in Vlaams-Brabant verloor. Net als de andere klagers argumenteerde Goeiedag Radio dat er bij de toekenning van zendvergunningen gewerkt werd met dossiers die fouten en onrealistische cijfers, ja zelfs ronduit leugens bevatten.

Dat geeft dus mogelijk een nieuwe kans aan Radio Goeiedag om opnieuw een dossier in te dienen om de verloren frequenties terug te krijgen. Ondertussen blijven de zenders die wel een frequentie binnen haalden voorlopig uitzenden, zij het zonder een geldige vergunning.

(Bron: De Standaard)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk