Leerlingen De Zonnebloem bellen erop los

 

In basisschool De Zonnebloem klonk vrijdag niet alleen de schoolbel maar ook (fiets)bellen en toeters in alle vormen en maten die de leerlingen zelf hadden meegebracht. De school deed namelijk mee aan de actie ‘Saved by the bell’. Via deze actie laat men de kinderen kennismaken met het schoolgebeuren in andere landen. “We maken hen duidelijk dat niet alle kinderen in de wereld kunnen genieten van basisonderwijs”, zegt directeur Dirk Piessens. “Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen.” Om het ‘belsignaal’ extra in de kijker te zetten werden speciale belmomenten georganiseerd.” Om 15.15 uur kwamen de leerlingen samen op de speelplaats om als afsluiter het ‘Saved by the bell’-liedje te zingen en te dansen. Ook in honderden andere scholen in Vlaanderen luidde schoolbel vandaag eens extra lang. www.savedbythebell.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise