Communicatie over werken loopt in het honderd

De bewoners van één van de smalle straatjes aan de A12, die momenteel opnieuw geasfalteerd worden, zijn niet te spreken over het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente. De Biest loopt uit in de smalle Papenboskant, die op haar beurt enkel uitgeeft op de A12. De oprit werd om veiligheidsredenen eerder afgesloten.

Gisteren werd de straat helemaal afgesloten voor de werken. Maar dat wisten de bewoners niet op voorhand. “We zijn niet eens geïnformeerd geweest”, zegt Andy Van Haesendonck van bedrijf Tip Top Print. “Ik heb zelf contact opgenomen met de gemeente en kreeg te horen dat de oprit naar de A12 uitzonderlijk opnieuw zou worden opengesteld. Ik ben de andere zowat 30 bewoners dan maar een briefje in de bus gaan steken om hen daarvan te verwittigen. Hoe lang de werken precies gingen duren, kon men ons ook niet zeggen.”

Dat de op- en afrit eerst wordt afgesloten wegens ‘te gevaarlijk’ en nu weer wordt opengesteld, doet ook vragen rijzen. “De betonblokken zijn ook niet goed opengezet. Met een personenwagen kan je nog door maar niet met een vrachtwagen. We moeten noodgedwongen thuis afspreken met leveranciers en daar alles gaan halen.”

De gemeente wijst naar de aannemer voor de gebrekkige communicatie. “Wij kennen zijn planning niet”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Van Doorslaer (N-VA). “Ik heb hem er nog op aangesproken en hij gaf toe dat hij mogelijk een paar huizen overgeslagen heeft. Hij moet dat normaal twee dagen op voorhand aankondigen. Die blokken hebben we opengezet ja, omdat we in dit geval geen enkele andere oplossing hadden. Och, dit duurt hoogstens één à twee dagen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise